Glasblåsning i Göteborg 30 min – Lär dig att blåsa glas (1-2 pers)

Box Experience

1,195 kr

Mer info

Upplev glasblåsning & gör ditt eget glasföremål i Göteborg! Världen över kan man hitta vackra glas gjorda för hand med en teknik som använts i över 2000 år. Nu är det din tur att få lära dig mer om denna konst och prova glasblåsning på egen hand!
Prova på Glasblåsning i Göteborg under 30 minuter
Unik verkstadsmiljö & uråldrigt hantverk
Tillverka ett glas, en vas, eller ett smycke?
Behåll två glasföremål och ta med hem
Välj själva om ni vill vara en eller två personer
Glasblåsning i Göteborg – Prova på glasblåsning & få eget glasföremål
Det dova ljudet från härden. Att blåsa glas är som att röra sig i en dans, det gäller att hitta rätt balans, koncentration och hastighet. De bästa glasblåsarna i världen är venetianska, tjeckiska och småländska mästare som kan blåsa ofattbart tunna och vackra glasföremål.Deltagarna på denna minikurs i Göteborg får en genomgång och introduktion till glasmästarnas värld. Därefter får alla prova på att blåsa och forma ett eget föremål av glas!
Upplevelsen börjar med en kortare introduktion till hur glasblåsningen går till av instruktören, en erfaren glasblåsare med hög kunskap om konsten att blåsa glas. Ni får veta hur glasets flytande egenskaper ska hanteras och hur de heta ugnarna fungerar.
När instruktören har demonstrerat hur glasblåsningen går till får ni själva testa på att hantera det vackra glaset på pipa. Ni välsar, blåser, skär och skapar er egen mun-blåsta glaskula att ta med hem som minne! Då kulan måste svalna långsamt på plats under natten så måste den hämtas upp vid ett senare tillfälle.
Glasföremålet får man givetvis behålla. Känn skaparglädjen sprudla när du bearbetar det varma och ständigt föränderliga materialet under denna upplevelse.
Köp upplevelsen Glasblåsning i Göteborg 30 min redan idag, till dig själv eller för att ge bort som uppskattad present!

SKU: 9296600903979941 Category: