Teknik

Ajax larmsystem och hemlarm – Det perfekta larmet för den prylgalne.

ajax larmsystem 2

Vi är många som gillar ny teknik, hemelektronik och coola prylar. Framför allt så är väl män överrepresenterade i denna kategori men Ajax larmsystem vänder sig faktiskt lika mycket till kvinnor som män. Ajax är det första hemlarmet och larmsystemet som representerar både den senaste tekniken och användarupplevelsen men också en fullständigt marknadsledande design. Ajax larm tar alltså hemlarmet in i inredningsdesignen.

Trådlöst hemlarm med lång batteritid.

Ajax larmsystem är framtaget för att de människor som saknat ett Apple för larmbranschen. Samtliga larmenheter är vackra, trådlösa och ger användaren en känsla av lyx och enkel administration. Ajax larmsystem är helt trådlöst med undantaget av centralenheten som ansluts med vanlig 220v sladd och nätverkskabel. Det är enkelt att skruva upp enheterna oavsett om det är rörelsedetektorer, kameror, dörrbrytare, glaskrossdetektorer eller brandvarnare. Ajax har verkligen lyckats med sitt larm. Varje larmenhet är fantastiskt vacker, väldesignad och otroligt enkel att installera. De trådlösa larmenheterna har dessutom extremt lång batteritid på mellan 3-5 år beroende på enhet.

Ajax larmsystem – Nya funktioner för hemlarm

Ajax larmsystem erbjuder förutom ett professionellt hemlarm en mer omfattande produktportfölj och den är imponerande. Man har sensorer som skyddar mot vattenläckor och varför inte? Det kan ju vara precis lika illa att få en vattenskada som att få inbrott.

Ajax larmsystem ger oss dessutom en helt ny valmöjlighet av utomhussäkerhet i form av rörelsesensorer med inbyggda kameror som skickar bildverifikation redan innan ett inbrottsförsök påbörjats.

Ajax larmsystem
Ajax larmsystem

Enkel installation och larmstyrning

Ajax larm är det enklaste larmet att installera enligt oss på Prylando. Vi laddade ner Ajaxappen och den guidade oss igenom hela installationsflödet. Varje enhet och sensor som läggs till installeras enkelt genom att skanna QR-koden, namnge sensorn (exempelvis brandvarnare vardagsrum, rörelsedetektor sovrum etc.) I en tid då UX design framställs som viktigare än någonting annat så ligger Ajax larmsystem absolut i framkant och borde vara en förebild för alla andra. Larmstyrningen och administrationen av larmet görs sedan helt i appen. Du kan enkelt larma på och av samt koppla på nattläge för att på så vis skalskydda huset även när du är hemma.

Abonnemangsfritt

Ajax är ett abonnemangsfritt larmsystem och ett larm som du äger snarare än hyr. Du kan naturligtvis ansluta en larmcentral som innebär en abonnemangskostnad men du kan lika gärna vara din egen larmcentral och ansluta familj, vänner och grannar för att kvittera och ta emot larm. Om du installerar Ajax MotionCam i ditt system så får alla anslutna användare bildverifikation på det utlösta larmet för att på så vis kunna avgöra om blåljushjälp (Polis, ambulans och brandkår) bör tillkallas.

Priset

Ajax är inget lågprislarm. Det är ett professionellt larm och det är präglat av driftsäkerhet och hög kvalitet. Det bör jämföras med motsvarande konkurrenter som exempelvis Verisure och Falck med flera. Om man jämför med dessa jättar så är Ajax enormt prisvärt. För att skapa en jämförelse så kan man säga att ett heltäckande larmpaket för en villa hos de stora larmbolagen kostar c:a 500:- i månaden (exklusive startkostad och installation). På en 5 års period innebär detta en kostnad på c:a 30 000:-. Motsvarande larm med Ajax larmsystem innebär en kostnad på c:a 15 000:-.

Vad är negativt?

Vi på Prylando är nog lite nyfrälsta över Ajax larm. Men finns det då något negativt? Ja, fjärrkontrollen Ajax SpaceControl. För det första ser vi inte behovet av en fjärrkontroll som kan styra larmet då denna enkelt kan användas av ”fel” personer för att styra larmet. Samma funktion som finns i fjärrkontrollen finns redan i den kostnadsfria Ajaxappen. Visst är fjärrkontrollen lika snyggt designad som alla andra Ajaxenheter men den är också den enda enheten som inte är bra. När man bär fjärrkontrollen i fickan så kommer man oavsiktligt åt knapparna och aktiverar och avaktiverar larmet omedvetet. Än värre är det när man råkar utlösa paniklarmet. Detta är alltså en enhet som vi skulle undvika.